lördag 26 oktober 2013

Skräck och bus

Igår var det dags, Halloweenkalas för Hampus och två kompisar. Det mesta var förberett som godispåsar och all inhandling. Jag och mamma åkte till Solstickan, som vi hyrt. Rummet var lite mindre än vi trodde. Så första reaktionen var Oj, får vi plats, 39 barn. Men vi ändrade borden och hämtade fler stolar. Och det blev bra! Sedan kom de andra och hjälpte till :), då åkte vi hem och gjorde oss iordning. Ansiktsfärg och andra kläder. Sim Sala bim, så förvandlades vi till både häxor, vampyrer mm. Scary!!!


 

Tillbaka och fortsätta med det sista. Klockan gick fort. Och plötsligt kryllade det av monster, häxor och många läskiga barn ;) ...  

 
Vi började med att de fick stå på ett led och lämna sina jackor och sedan fortsatte de till köket och fick en tallrik och korv med bröd. Sedan satte de sig. Duktiga små monster ;) ... 

Efter maten så lästes ett brev upp, en liten spökberättelser och uppdraget blev att hitta brickor så att spökena försvann. I  fyra grupper delades de upp. Och när de gick ut, hade tur med vädret, så fixade jag och en till iordning. Vi slängde allt skräp och möblerade om. 

Glada barn kom in med massa brickor. :) Brickorna fick de genom olika uppgifter. Olika lekar. De satte sig på golvet och fick var sin glass. Varva ner lite. Under tiden gjordes experiment ifall brickorna räckte till att få bort spökena. De hade lyckats! Spökerna var borta! :)  och skattkistan hittades, en skattkista full med godispåsar. Glada barn! 

Vad vore festen utan dans! Så dansstop blev det. Barnen dansade tills deras föräldrar hämtade dem. Ingen saknades och det var vi glada för :) ... Hade blivit lite jobbigt avslut på en kanonfest. 

Så roligt att föräldrarna hade tagit Halloweenfesten på allvar. Så kul! Från lite färg till riktigt målade barn. Kul med variation. Alla hade din egen stil :) Jättekul! Och att så många kom! :) 

Nöjda barn och nöjda trötta föräldrar så det hade vi lyckats med ! 
Även om jag knappt trodde jag skulle orka stå på benen. Men kämpa kämpa och det gick. Klistra på "smilet" och ingen märker något ... Förrens islutet, oj du ser helt färdig ut... Jag bara nickade ... Helt slut! 

Men mycket skratt och roliga kommentarer från föräldrarna. Många ville stanna kvar och vara med... Men detta var barnens Halloween och den blev så lyckad. :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar