måndag 28 oktober 2013

Allt hemskt har ett namn

Tror inte jag är ensam om att noterat att det är storm ute. På förmiddagen tittade vi ut från jobbet och träden stod ovanligt stilla. Storm, idag, knappast... Men sedan började det blåsa på och personalen på förskolan ringde. De hade fått order av rektorn att få hem barn, föräldrar och personal i tid, innan stormen. Då började det kännas på riktigt, det stämmer nog.

Klockan är nu kvart över fem och det regnar och blåser kraftigt. Låter som om huset ska blåsa bort. Både mysigt och skrämmande på samma gång. Stampe, kaninen satte vi in i en bur i lekstugan igår och det var tur. Smulan vågar vi inte släppa ut, hon kommer blåsa iväg då...

Sitter inne, kaminen tänd och alla sitter med varsin ipad, mobil eller dator. Lugnt inne och oväder ute. Härligt när familjen är samlade ;) ... Kylen är full med massa gott och förberett med värmeljus, vi är redo.

Storm, lite spännande och mysigt. Men det känns skönt att man är inomhus och hemma.

På radion berättar de om massa olyckor, tak som blåser iväg mm. Usch! Nu börjar Stormen på riktigt!

När sådant här händer känner man sig hjälplös, vi kan inte göra någonting. Bara acceptera och göra det bästa för att skydda oss. Tänker på alla djuren där ute. Hur går det för dem? Nu börjar jag tycka att det är läskigt!

Stormen Simone, ett nytt oväder... något som barnen kommer att komma ihåg. Själv kommer jag ihåg Gudrun. Då när alla träden föll... Barnen på förskolan ritade liggande pinnar, det var deras skog...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar