måndag 31 mars 2014

När tiden är synbart ;)

För snart 6år sedan föddes en liten tös, våran lilla Hanna. Hon föddes med ett högljutt skrik och redan där visste vi att hon hade humör ;) ... Hon visste hur hon ville ha det. Inte lättflirtad alls ... Men en underbar liten tjej! En tuff tjej som vet vad hon vill. Vågar testa allt även om hon tappar tålamodet snabbt, lik sin mamma kanske ;). 

För ett år sedan gjorde vi ordning hennes rum, målade och lade nytt golv. Hon fick ett hemmagjort barbiehus mm. Tiden går fort och lilltjejen blir snart en förskoleklass-tjej, så Nu rensar vi ut resten av småsaker och ställer dit ett skrivbord. Så mallig hon är! Hon älskar att rita, så det är ju perfekt. 

 
Barbiehuset får vara kvar. Hon får ju inte bli för stor för snabbt. Leken är viktig :)... Och i lekrummet utanför hennes rum finns både plaoydo och legofriends. Men hennes rum blir lite "äldre"... 

Man glömmer fort att åren bara försvinner. Helt plötsligt väntar skolan. Våran lilla Hanna ska ut i världen... 

Jag hoppas hon har fått den tryggheten och kärlek så att hon fixar skolan och har ett bra självförtroende. Det kändes jobbigare när Hampus skulle börja i förskoleklass, då var ju allt så nytt. Nu känner jag mig säkrare, vet vad det handlar om. Så det blir nog lättare med Hanna. Hon är ju redan inskolad, känns det som. 

Att alla dessa känslor svämmar över, bara för att man köpt ett skrivbord ;) Men det blir mer verkligt... Lilla Hanna har blivit stor. 

Hanna var med och valde skrivbord, stol mm på Ikea. En förtidig födelsedags present. Efter några arga ord, ond nagel och trötta föräldrar var de ihopsatta. Sedan fick Hanna hålla sig undan, vi skulle ju göra som "fixa rummet". Hanna tyckte att väntan var lång... 

Men ska det vara överraskning så ska det!!! Så nya sängkläder, fint rum, skrivbord... Och min gamla data. Gissa om hon blev glad när jag tog bort händerna från hennes ögon.., wow vems rum är detta ! ;) ... Lyckan i hennes ögon :) 

Barnrummet har blivit ...mindre "barnsligt" ... 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar