måndag 19 augusti 2013

Ett jobb! :)


På tisdag börjar jobbet som Blogg-assistent :) Känns så spännande och roligt! Att få rutiner igen och ha ett jobb att åka till. Få lära mig en massa nytt och att få jobba åt/med Malin "meekatt" Birgersson. Helt otroligt!! :) Jag är lyckad lottad :)
Att vara arbetslös, som jag varit innan sommaren, konstigt att man är populär på sommaren och sedan är man inget värd ... Förutom denna hösten :) ... Att känna att man inte duger, ingen vill ha en, man är ingen... Att man är lat, kräsen och arbetsskygg är många andras tankar... Men har de då själva varit där?! Att vara arbetslös är ingen lyx, som många tror... Att man inte gör någonting, du som bara går hemma, vad gör du hela dagarna... Jag väcker barnen, fixar frukost, bäddar, kör till skolan /förskolan. Handlat, diskar, städar, laga mat, tvättar, planerar för barnens morgondag, söker jobb, är hos arbetsförmedlingen, hämtar barnen på förskolan, skolan . Gör mellanmål, kör något av barnen till kompis eller de leker här. Fixar fika, städar upp. Hjälper till med läxan, ser till att barnen gör något annat än spela / titta på ipaden. Försöker förhindra bråk, underhålla och försöker få fram vad de hittat på på förskolan och skolan... Gör kvällsmat. Ser till att tänderna blir borstade och tar fram kläder för morgondagen. Lägg dags, ibland går det bra... Vissa dagar somnar man nästan innan dem... Så det är vad jag gör hela dagarna, denna lyx att vara arbetslös. Barnen vill vara längre på förskolan och fritids, eftersom kompisarna är där ... Och de missar mycket av den biten. Man får dåligt samvete och känner sig ännu mera värdelös. Fördelen är ju att man får umgås mycket mer med barnen, och de får lov att vara hemma när de är sjuka och få bli friska innan de går tillbaka. Så denna lyx att bara vara arbetslös, är lögn!!!

Jag tror att människan behöver få känna sig behövd och ha rutiner. Få längta efter barnen, komma hemifrån, träffa andra arbetskamrater och få ha rast ;) ...

Inte känna sig utanför utan kunna säga att man har ett jobb :) Känslan att packa sin jobbarväska och inse att det faktiskt är på riktigt! :)

Vad kan man behöva ha med sig , data, block, huvudvärkstabletter ;), pennor, geisha, kamera, mobil och hörsnäckor ;) ...



Frågan är bara... Ska man ha med sig ett äpple till Chefen ;)
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar